Lenker i Websøk

Du kan ganske enkelt legge inn egne lenker på siden til Mikromarc Websøk.

Gå til Webkonfigurasjon og klikk på teksten til høyre for bildet du har der.

Først markerer du den teksten som skal fungere som en lenke videre og deretter klikker du på Lenkeknappen oppe i menylinja og følgende lille hjelpebilde dukker opp. I feltet URL skriver du inn lenken du vil brukerne skal ledes til. I feltet Link Text vil du se at den teksten eller ordet du uthevet allerede er fylt inn. Du kan også fylle inn Målfil hvis du vil og her har jeg valgt «Nytt vindu» og da åpnes lenken normalt i en ny fane i utforskeren. Feltet ToolTip kan også fylles ut hvis du vil ha en nærmere forklaring til brukeren når musa holdes over lenken.

Resultatet vil kunne bli slik:

Nyeste utgaver først i websøk

Vi har lagt inn muligheter for nye nøkler i basen slik at du kan endre standardsortering til å vise alltid de nyeste utgavene øverst i websøket. Dette gjelder versjon MM3.6.45. Husk at du alltid kan sortere stigende og synkende ved å klikke på kolonneoverskriftene også.

De som fortsatt har MM3.6.30 må vente til slutten av februar da «alle» skal være over på den nye versjonen. Det finnes også noen kunder som oppgraderes i bolker til faste tider i året og de får enda ikke versjon 3.6.45.

sortering_på_år_i_websortering_på_år_i_konfigurasjon

Ved å gå inn i konfigurasjon (krever adminrettigheter) kan du endre dette selv eller ta kontakt med brukerstøtte om du ønsker hjelp.

Under konfigurasjon velger du Unit/0/Web/Search (se bildet over). Når du har valgt Search kommer det en del info i høyre stolpe og her skal du legge til to såkalte Egenskaper. Hvis egenskapene allerede står der fyller du bare inn informasjonen som skal ligge i nøkkelfeltene til høyre. (les nednefor).

Oppe i venstre hjørnet er det et blankt ark. Trykk på det og velg Ny egenskap. Skriv inn: DefaulSortDirection og trykk ok. Linjen til høyre for dette fyller du ut med verdien(nøkkelen) DESC

Lag en Egenskap til som du kaller:DefaultSortKey og trykk ok. I nøkkelfeltet ut til høyre skriver du PublYear

Når du nå søker på web skal alltid siste utgave komme øverst. Vær klar over at det kan ta noen minutter før websøket er oppdatert da vi har mange webservere i drift og de skal synkes

Manglende visning av emnesøk i web

Etter oppgraderingen til MM3.6.30 skjedde det en glipp i baseoppdateringen som fjernet søkekoden EM (emne) fra å vises i emnelister i websøk. Denne blir straks patchet fra oss slik at den kommer tilbake til alle, men du enkelt sette den tilbake selv.

Du skal være logget inn som administrator og gå ned til konfigurasjon.

Der klikker du på Unit/0/Web/Search/Hitlist/Subjectview

På høyre side vil du se ApplyOnGroupsByCode og i feltet til høyre vil koden EM mangle. Klikk i det feltet; legg til komma og skriv EM

Når det er gjort vil websøk vise emnelister som normalt igjen.

Manglende_EMNE-visning

CSLibrary for bibliotek

Noen norske bibliotek har etterhvert tatt i bruk CSLibrary som en weboverbygning til Mikromarc. Dette er et system som går mot alle typer biblioteksystem, men i Norge er det vi som forhandler det på vegne av Teknikhuset AB i Umeå, Sverige. Her er en lenke til en artikkel på våre hjemmesider om du vil vite mer om det.

Eksempel på norske bibliotek er Gjesdal folkebibliotek, Jærbiblioteka og Nordhordland bibliotekene.

Prøv deres sider og se hvor elegant et bibliotek kan fremstå. Hvis du synes at dette er noe for ditt bibliotek så ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.

Nedenfor ser du et eksempel fra Gjesdal folkebibliotek.

CSLibrary
CSLibrary