Automatisk oppdatering av Bibbiposter

Ved bestilling fra Biblioteksentralens nettbutikk kommer noen av MARC-postene til bestilte titler som ufullstendige forhåndsposter. Det er laget en løsning som gjør at Biblioteksentralen senere kan sende ut fullstendige poster til dem som har mottatt forhåndsposter. Forhåndspostene blir da erstattet med den fullstendige posten i bibliotekets katalog. Biblioteksentralen kan også sende ut rettelser til fullstendige poster. Bibliotek kan velge om de ønsker denne funksjonaliteten i leverandørbetingelsene for leverandøren «Biblioteksentralen»:

Kategorier og etiketter

Husk at du kan knytte en etikett direkte til en kategori. Det gjør du under innstillinger i Katalogen. Gå til fanen Kategorier og du ser mulighetene til å knytte sammen etiketter og kategorier.etiketter_og_kategorier

Her er et eksempel fra min demobase på hvordan det kan gjøres.

etiketter_og_kategorier_2

Kategorier fra versjon 3.655

Når du nå legger til nye eksemplarer i versjon 3.655 vil du kunne benytte et ekstra valg i eksemplarregistreringen. Nede til høyre er det en rullgarding hvor det er standard <bare automatisk innmelding>. Det betyr at eksemplarene meldes inn i den/de kategoriene du har satt opp med automatisk innmelding. Fra dette valget kan du i tillegg melde inn eksemplarer i en ekstra kategori som du har bruk for til disse eksemplarene. Dette valget påvirker ikke kategoriene som har automatisk innmelding.

kategorier