Administrasjon

Under denne fana finnes oppsett for Brukere, Biblioteksenheter, Eksterne bibliotek, Tidsstyrte oppgaver, Webkonfigurasjon og Konfigurasjon.
Brukere tillater deg å endre rettigheter på de som logger seg inn i Mikromarc. Her oppretter du da også nye brukere som skal jobbe i systemet.
Biblioteksenheter er stedet for å endre adresser, tlf.nr. og slikt for biblioteket eller dets filialer. Det er også her du endrer åpningstider og stengte perioder i biblioteket.
Eksterne bibliotek er lista med bibliotek som finnes i Base-bibliotek hos NB.
Webkonfigurasjon – her endrer du innhold på på websidene og hvordan den skal se ut.
Tidsstyrte oppgaver – her kan du sette opp fast kjøring av dine meldinger. Purringer skal f.eks kjøres 08:00, Erstaningskrav 10:00 osv.

Nytt passordregime

Det er laget et nytt passordregime i MM3.  Dersom IT-ansvarlig eller systemleverandør vil legge inn bestemte regler for passord i Mikromarc, gjøres det ved å velge Administrasjon > Konfigurasjon i stolpemenyen – gå til rotnøkkelen System – og legge til en ny nøkkel der som skal hete PasswordPolicy. Dette vil føre til at brukere av systemet får visse krav til utforming av passord og tidspunkt for å endre de.
Verdiene for dette er sendt ut til alle våre kunder i nyhetsbrevet som kom sammen med denne versjonen.